Untitled

MENU

Dieren te koop

Mijn streven is dieren van allerbeste kwaliteit te fokken. Liever geen jongen dan jongen van middelmatige kwaliteit te moeten fokken. De afstemmingen worden bestudeerd en pas als ik zeker ben, dat die combinatie het gewenste resultaat oplevert kan er aan nageslacht gedacht worden.

Een baby konijntje moet minimaal 8 weken bij de moeder blijven en dan is het per voedster verschillend hoe lang het afspenen duurt. Zolang een voedster melk blijft geven mogen de jongen niet weg.

Op de leeftijd van 5 weken krijgen ze les hoe ze zich moeten gedragen tijdens het borstelen. Het borstelen is dan nog niet echt nodig. Dit doe je door dagelijks spelenderwijs te trainen. Net zoals je een hond leert om netjes naast je te lopen, zit, blijf en af te leren, zo moet een konijntje ook leren hoe ze zich moeten gedragen tijdens het knippen en borstelen. Hier gaat uiteraard veel tijd in zitten, maar is schitterend om te mogen doen. Je krijgt hierdoor ook een band van vertrouwen met een dier.

Rond de tiende week kunnen de jongen voor het eerst geknipt worden. Het is leuk voor de nieuwe eigenaar om dit te zien. De volgende knipbeurt is voor een angora over 3 maanden en voor de angoradwerg na 2 maanden. Die knipsessie doe ik gratis voor. ''De vacht kan dan iets korter geknipt worden. Als je dit een paar keer gezien hebt , kun dit meestal wel zelf te doen. Durf je niet zelf te knippen, dan kun je hier altijd voor terug komen.

Scheren doe ik alleen als het warm weer is (25 graden en hoger), dit vinden de dieren heerlijk. Voor een angoradwerg vind ik dit te rigoureus, deze kun je wel kort, maar beter niet kaal maken.

Op dit moment heb ik de volgende nesten:
Geboren: verzorgings atributen te koop,

Scharen 5,5 inch €19,50 en 6 inch €23,00
slickers € 6,95
scheermachine € 35,00
speciaal voor het onderhouden van angorakonijnen.

Geboren: 6 april 2018 NHD leeuwenkopjes

Dit zijn 2 NHD leeuwenkopjes. Zijn geënt tegen RHD 1 en 2 moet nog booster injectie krijgen voor dat ze 3 maanden zijn.
Het zijn rammetjes en dit soort hoeft niet geknipt te worden. Prijs 25 euro per dier. Krijgt mee voer om over te wennen.

Geboren: 5 april 2018 angorahangoor rammen

Deze 2 rammen zijn te koop.
Hebben de eerste enting RHD 1 en 2 al gehad, maar dit moet voor de 3de maand herhaald worden. Prijs 35 euro. Zijn getatoeëerd en krijgen mee voer om over te wennen, Het Verzorgingsboekje en afstammingsbewijs.

Geboren: 5 april 2018 angora hangoortjes

deze twee vrouwtjes zijn te koop.
Hebben de eerste enting RHD 1 en 2 al gehad, maar dit moet voor de 3de maand herhaald worden. Prijs 35 euro. Zijn getatoeëerd en krijgen mee voer om over te wennen, Het Verzorgingsboekje en afstammingsbewijs.

Geboren: Angorakonijnen knippen scheren.

Angora konijn 20,00 euro.
Angora dwerg 12,50 euro.
Angorahangoor 15,00 euro.

Als de dieren vervilt zijn of klitten heeft is de meer prijs afhankelijk van hoe erg dit is en zijn de kosten het dubbele van de normale prijzen.

Geboren: angorawol

Angorawol om te vilten in verschillende natuurlijke tinten te koop. Prijs 3,50 per 100 gram plus porto kosten. Angorawol heeft een zeer laag soortelijk gewicht en kan om deze reden alleen per pakket verzonden worden.


Geboren: verandering van kleur.

Hier als voorbeeld moeder met haar kinderen. De kleintjes zijn nu nog zwarte maar krijgen later de kleur van moeder. Het snoetje blijft wel zwart.

Geboren: e-mail

Normaal gesproken beantwoord ik alle berichten. Maar het komt toch nog al eens voor, dat er een onjuist mail adres is ingetypt en dan is het onmogelijk om je vraag te beantwoorden.

Ich versuche alle Berichten zu beantworten, aber manchmal ist es nicht möglich, weil die eingetypte E-mail-Adresse nicht stimmt. Wenn Sie keinen Antwort bekommen, bitte nochmals 'mailen'