Dieren te koop

Mijn streven is dieren van allerbeste kwaliteit te fokken. Liever geen jongen dan jongen van middelmatige kwaliteit te moeten fokken. De afstemmingen worden bestudeerd en pas als ik zeker ben, dat die combinatie het gewenste resultaat oplevert kan er aan nageslacht gedacht worden.

Een baby konijntje moet minimaal 8 weken bij de moeder blijven en dan is het per voedster verschillend hoe lang het afspenen duurt. Zolang een voedster melk blijft geven mogen de jongen niet weg.

Op de leeftijd van 5 weken krijgen ze les hoe ze zich moeten gedragen tijdens het borstelen. Het borstelen is dan nog niet echt nodig. Dit doe je door dagelijks spelenderwijs te trainen. Net zoals je een hond leert om netjes naast je te lopen, zit, blijf en af te leren, zo moet een konijntje ook leren hoe ze zich moeten gedragen tijdens het knippen en borstelen. Hier gaat uiteraard veel tijd in zitten, maar is schitterend om te mogen doen. Je krijgt hierdoor ook een band van vertrouwen met een dier.

Rond de tiende week kunnen de jongen voor het eerst geknipt worden. Het is leuk voor de nieuwe eigenaar om dit te zien. De volgende knipbeurt is voor een angora over 3 maanden en voor de angoradwerg na 2 maanden. Die knipsessie doe ik gratis voor. ''De vacht kan dan iets korter geknipt worden. Als je dit een paar keer gezien hebt , kun dit meestal wel zelf te doen. Durf je niet zelf te knippen, dan kun je hier altijd voor terug komen.

Scheren doe ik alleen als het warm weer is (25 graden en hoger), dit vinden de dieren heerlijk. Voor een angoradwerg vind ik dit te rigoureus, deze kun je wel kort, maar beter niet kaal maken.

Op dit moment heb ik de volgende nesten:


", $info); echo(" \"\"

Geboren: $geboorte

$info"); } // verbinding afsluiten mysql_close($db); ?>